Painici umplute in straturi

24 februarie 2013,

Iata o interesanta reteta de painici umplute in straturi cu zacusca, telemea si spanac.

 

Ingrediente
300 g sunca, un borcan cu ardei copt, 200 g telemea, un borcan cu zacusca, 300 g spanac, 1 galbenus, susan
Pentru aluat: 500 g FAINA, 3 oua,, 1 pliculet cu drojdie, 1 pahar cu apa calduta, 1 lingura cu zahar, 1 lingurita cu sare, 1/2 pahar cu ulei.

 

Mod de preparare
Se amesteca apa, drojdia, zaharul, sarea si 50 g faina. Se lasa la dospit 15 minute. Se adauga, apoi, ouale, uleiul si faina ramasa. Se framanta si se lasa la crescut 20 de minute.
Se modeleaza painea si se aseaza intr-o tava tapetata cu faina. Se unge cu galbenus si se presara susan.
Se lasa la cuptor pana se rumeneste usor. Se taie painea pe jumatate , se scoate o parte din miez.
In fiecare jumatate se aseaza sunca, ardei copt, felii de branza, putina zacusca si frunze de spanac.
Se repeta operatiunea pana se umple bine painea. Se unesc jumatatile si se ladsa la cuptor cateva minute.

Cuvinte cheie: , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita