Vio_dreams ne incanta cu aceasta delicioasa reteta de post: Painici Laugenbrot.
Ingrediente Painici Laugenbrot
1 kg faina
500 ml apa
50 gr drojdie
60 ml ulei
1 lingura zahar
1 lingura sare
2 l apa
12 linguri bicarbonat
4 linguri sare
Mod de preparare Painici Laugenbrot
Punem faina intr-un vas. Frecam drojdia cu zaharul si o dizolvam in apa calduta. Turnam peste faina.
Incepem sa framantam si adaugam treptat uleiul si sarea.
Framantam pana obtinem un aluat elastic pe care il lasam 30 minute la dospit.
Formam mai multe chifle rotunde. Eu le-am facut mai mari si mi-au iesit 15 buc, ideal ar fi sa faceti cam 30 bucati.
Punem apa cu bicarbonatul si sarea pe foc si cand clocoteste introducem painicile (eu am pus cate doua) pentru cateva secunde in apa oparita.Le scoatem direct pe tava pe care am pus hartie de copt.
Crestam cu un cutit si presaram susan, chimen, mac, sare, etc.
Punem painicile in cuptorul incins si le lasam pana se rumenesc.
Perfecte dimineata la micul dejun, la serviciu pentru pachetel sau la scoala pentru gustarea celor mici!
Incearca si aceasta reteta video