Mod de preparare Paine floare cu arome de usturoi si patrunjel verde
Aluat: intr-un vas in mijlocul fainii cernute facem un culcus si dizolvam drojdia cu putin lapte indulcit; amestecam cu 2 linguri faina si lasam la crescut. Se amesteca apoi cu restul ingredientelor si vom obtine un aluat elastic pe care il vom pune la crescut in loc ferit de curenti.
Umplutura: in pasta de usturoi (e minunat cel verde!) frecat cu sare se adauga patrunjel tocat fin si amestecam cu untul moale la temperatura camerei.
Montaj: pe foaia de aluat, intindem umplutura pe toata suprafata, presaram putina boia iute si apoi taiem patrate sau dreptunghiuri.
Intr-o tigaie (cratita) unsa cu unt incepem sa asezam fiecare felie de aluat, incepand montajul de la mijloc; asezam feliile in asa fel incat sa dam forma de floare (trandafir) cu partea unsa in interior!
Cand am terminat ungem cu ou batut, presaram un praf de boia iute (cu un praf de sare) si lasam la crescut.
Dam la copt la foc potrivit; pentru o culoare frumoasa mai ungem o data la sfarsit cu ou batut.
Se lasa cateva minute apoi scoateam, painea si o asezam pe un gratar in bucatarie.
Casa se va umple de miresme imbietoare! Pinea e gustoasa, pufoasa si sanatoasa!
Incercati cu mare incredere!
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com
Citeste continuarea: 1 2