Paine de casa cu mac

30 ianuarie 2019,
Paine de casa cu mac

Iata o delicioasa reteta de paine de casa cu mac.

 

INGREDIENTE Paine de casa cu mac

-550 gr faina
-25 gr drojdie proaspata
-100 ml ulei
-1 lingurita de sare rasa
-2 oua
-50 gr unt
-1 albus(pentru uns)
-1 lingura zahar
-50 ml lapte caldut

 

 

PREPARARE Paine de casa cu mac

Se pune faina intr-un castron si se face o gaura la mijloc.
Drojdia, laptele caldut si zaharul se pun in mijloc si se amesteca putin. Se lasa apoi la dospit.Cand drojdia s-a dospit se adauga uleiul, sarea, untul topit (nu fierbinte pentru ca se opareste drojdia), cele 2 oua intregi si se amesteca cu o lingura de lemn.
Se framanta apoi cu mana. Daca aluatul este prea moale se mai adauga putina faina sau daca este prea tare se mai adauga putin lapte. Depinde de faina fiecaruia. Aluatul trebuie sa semene cu o plastelina, usor de modelat.
Se imparte aluatul in 12 bucati egale.
Fara sa le mai framantam le facem bilute rotunde si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se ung cu albusul nebatut, apoi se presara cu mac, chimen, susan etc.
Se cresteaza usor deasupra si se baga la cuptor pana se rumnesc deasupra.

Cuvinte cheie: , , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita
codul