Iata o reteta interesanta de Paine de casa cu lapte. Poti incerca si cu iaurt!
Ingrediente Paine de casa cu lapte
1kg faina alba
1 cub drojdie
1 ou
1 pahar lapte sau iaurt
Mod de preparare Paine de casa cu lapte
Faina se cerne intr-un vas mai mare se presara sare,se face loc intr-un colt pentru a pune drojdia,
Peste aceasta se adauga 1 lingurita zahar si un pic de lapte cald, se lasa 10 minute apoi cu restul de lapte se framanta,
Cand nu se mai lipeste de maini este gata. Cand este gata framantat se aseaza intr-un loc caldut, se acopera cu un prosop si se astepata 1 h,dupa care se pune painea in tavi ,se lasa 10 minute si se baga la cuptor incalzit in prealabil unde sta aprox.1h,
Painea se scoate si se unge cu putin ulei pentru a fi mai frageda.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video
foto: Pixabay.com