Iata o noua reteta trimisa de Daniela: Paine de casa cu cartofi si patrunjel.
Ingrediente Paine de casa cu cartofi si patrunjel
600 g faina
2-3 cartofi
1 lingurita zahar
sare
1 cub drojdie
1 legatura patrunjel
50 g cascaval
4 linguri ulei
apa calduta
Mod de preparare Paine de casa cu cartofi si patrunjel
Cartofii ii curatam de coaja si ii punem la fiert cu condimente, ii pisam cu furculita, adaugam cascavalul dat prin razatoare, patrunjelul tocat, sare dupa gust.
Faina o cernem intr-un lighean, facem gaura in mijloc, adaugam drojdia, zaharul, uleiul si amestecam. Adaugam cartofii si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta. Framantam un aluat elastic si care nu se lipeste de maini.
Am uns o tava cu ulei si am tapetat putin cu faina, am adaugat coca, am acoperit si am lasat la dospit 1 ora.
Am dat tava la cuptorul preincalzit la foc foc mic spre mediu pana s-a rumenit frumos.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de Angelo Esslinger de la Pixabay