Abetina a trimis o reteta minunata de Paine de casa cu ceapa prajita.
Ingrediente Paine de casa cu ceapa prajita
pentru aluat-
500 gr. faina de grau,
un cub drojdie,
350 ml. iaurt,
1 ou
un praf de sare,
50 ml ulei
Mod de preparare Paine de casa cu ceapa prajita
Se pune faina intr-un vas peste care vom pune ouale si drojdia topita cu sare si iaurt caldut si framantam foarte bine, mai spre final vom adauga cate un pic de ulei la framantat sa se dezlipeasca bine aluatul de pe vas si lasam sa creasca cam jumatate de ora. Curatam o ceapa, doua, le tocam marunt si le prajim pana se fac aramii. Cand aluatul este crescut adaugam ceapa prajita peste el si framantam bine sa se incorporeze, apoi facem o paine pe care o ungem cu ou batut, o presuram cu mac din abundenta si o dam la cuptor la foc potrivit timp de o ora.
Incearca si aceasta reteta video