Aperitive & Garnituri

Reteta de Sarbatori: Tort aperitiv

Ingrediente pentru blat:

250g faina,
50g masline negre tocate,
1 linguta boia de ardei dulce,
1 lingurita condimente uscate(cimbru, rozmarin si oregano),
2 catei de usturoi,
20g drojdie,

detalii

Retete de Sarbatori: Rulada de porc

Iata un aperitiv de sarbatoare, foarte simplu de facut: Rulada de porc.   Se alege un muschiulet de porc; separat se toaca carnea pentru umplutura. Se asaza muschiuletul peste carnea tocata, se ruleaza in ”prapurele” de la porc, se condimenteaza si se baga la cuptor la foc mic pana se rumeneste.     Alte mii […]

detalii

Piftie de curcan

Amalia s-a pregatit pentru concursul nostru cu acest aperitiv de senzatie: Piftie de curcan.     Vrei sa castigi unul premiile oferite de Megaplus.ro? Inscrie-te la concursul nostru! Afla detalii aici.         INGREDIENTE -1 piept de curcan cu os (cca 2,5 kg) – o ceapa -2 morcovi -un pastarnac – o telina […]

detalii

Rulouri de pui cu dovlecei

Iata o alta reteta delicioasa trimisa de Daniela: Rulouri de pui cu dovlecei.   Ingrediente 1 piept de pui 2 dovlecei micuti sare piper     Mod de preparare Dovleceii ii curatam de coaja si ii taiem felii cat mai subtiri, dupa care ii prajim pe ambele parti intr-o tigaie grill sau pe gratar. Pieptul […]

detalii

Briose cu legume

Iata un aperitiv deosebit ce poate fi luat fie ca mic dejun, fie ca gustare intre mese. Reteta trimisa de Miclescu Mirela.     Ingrediente 4 oua 1 lingurita praf de copt 150 g cascaval 100 g masline tocate maruntel 150 g muschiulet afumat 1/2 lingurita verdeturi de provence un praf de rozmarin macinat 1 […]

detalii

Salata de branza cu chimen si ceapa rosie

Este un aperitiv usor si foarte delicios: Salata de branza cu chimen si ceapa rosie.   Ingrediente 1 kg branza dulce de vaci, 1/2 kg telemea, chimen dupa gust, smantana, maioneza, cascaval ras, 3 cepe mari de apa.     Mod de preparare Se amesteca branza cu telemeaua maruntita bine si cu smantana astfel incat […]

detalii

Aperitiv de senzatie: Rulou de somon cu creveti

Printre atatea preparate de baza de carne de porc, este binevenit un aperitiv din somon, cu creveti si icre. Musafirii si familia noastra vor fi incantati iar noi ne vom simti mandre ca le oferim o bunatate cu care putem face senzatie. Multumim lui krissu pentru reteta!

 

Ingrediente:

8 fileuri de somon afumat,

1/2 manunchi de marar verde,

80 g. creveti fierti si decorticati,

detalii

Mini rulouri cu baby corn la gratar

Iata un aperitiv deosebit: Mini rulouri cu baby corn la gratar. De la Anisoara67.     Ingrediente (2 portii) Un piept de pui dezosat, o conserva mica baby corn, cateva feliute subtiri de cascaval, 2 ardei capia rosii, un pic de ulei, sare, piper, cateva scobitori din bambus

detalii

Bruschetta con pomodoro (bruschetta cu rosii)

Ingrediente

pentru o portie:
• 2 felii de pâine
• 1 roșie
• 2 căței de usturoi
• 2 linguri de ulei de măsline
• sare și piper dupa gust

detalii

Cartofi copti si umpluti

Iata o reteta deosebita: Cartofi copti si umpluti. O reteta trimisa de Anisoara67.   Ingrediente 4 cartofi mari, 200 g ciuperci Champignion, un ardei rosu, un morcov, un pastarnac, o bucata telina, 100 g pastrama de curcan, 100 g pastrama de porc, menta uscata, cateva fire de busuioc verde, patrunjel si marar, cascaval ras, un […]

detalii

Paine cu lapte

Ingrediente

500 gr faina
2 oua
1 lingurita de zahar
1 lingurita miere
2 lingurite sare
220 ml lapte
2 lingurite drojdie uscata
70 grame unt
mac, susan

detalii

Chec aperitiv cu dovlecei si branzeturi

Iata o reteta deosebita: Chec aperitiv cu dovlecei si branzeturi. Reteta trimisa de Sidy.     Ingrediente 2-3 dovlecei 150 g cas de oaie 150 g telemea de vaca 3 oua 250 g faina 200 ml lapte 1 plic drojdie uscata (praf de copt) 3 linguri ulei de masline 1 morcov fiert (mai lungut) 3 […]

detalii

Paine „Floarea soarelui”

Ingrediente: 1 kg faina 500 ml lapte 3 oua 1 lingurita de sare 50 gr drojdie 100 ml ulei 50 ml ulei pentru uns seminte de mac

detalii

Rosti elvetieni

Ingrediente:

7 cartofi mari,

125 g sunca,

sare, piper, ulei

detalii

Covrigei cu cascaval si chimen

Ingrediente:

400 gr faina, 1 ou, 1 iaurt, 100 gr unt, 200 gr cascaval, 50 gr chimin, 1 praf copt, zeama de lamaie,sare

detalii