Ultimele

Aperitive & Garnituri

Mămăligă în straturi

Mămăligă în straturi, la cuptor servesc tuturor prietenilor care nu sunt români dar vin pe la noi în vizită. Nu am întâlnit până acum pe niciunul căruia să nu-i placă preparatul ăsta pe bază de mămăligă. Să vă zic că am corupt și un vegetarian?   Ingrediente mamaligă pentru patru persoane 300 g brânză de […]

20 august 2017

Tartă cu brânză și roșii

Păi dacă ne place să mâncăm brânză cu roșii de ce să nu pregătim noi și o tartă cu brânză și roșii?Ingrediente 1 pachet aluat foitaj 4 felii bacon 180 ml smântână 180 g mozarella 4 ouă 125 ml lapte 10 roșii mici sare piper Afla modul de preparare pe LIBERTATEA PENTRU FEMEI.

07 august 2017

Galuste cu branza – aperitiv simplu si rapid!

Galustele pot fi consumate ca atare, pe post de apreritiv. Sau le poti combina cu orice tip de mancare. Mod de preparare Se pune laptele la fiert cu 50 g unt. Cand fierbe, se adauga faina, amestecand mereu pana se ingroasa si se desprinde de cratita. Dupa racire se adauga ouale, sarea si se amesteca […]

06 august 2017

Tartă cu smântână și ou

Am adus la birou o tartă din asta și a fost lăudată. Colegele se laudă că în seara asta încearcă și ele rețeta asta de tartă sărată. Se prepara astfel: 1. Pentru aluat, se amestecă ingredientele până se obține un aluat ușor sfărâmicios, care se dă la rece 30 de minute. 2. Ceapa se toacă […]

20 iulie 2017
rosii umplute - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - tomatoes-1594822_1920

Roșii umplute cu ou

Roșii umplute cu ouă fac când nu am nimic mai elaborat pregătit pentru masa de prânz. Se face repede felula acesta de mâncare și îl prefer atunci când am roșii aromate, de grădină!  Mod de preparare 1. Roșiilor li se taie un căpăcel și apoi se golesc de miez. Se sărează și se piperează. 2. Într-un […]

19 iulie 2017

Tocinei din Bucovina

Cred că în copilărie, când venea vorba despre cină, eu ceream mereu tocinei. Și făcea bunica, ce să facă, doar o nepoată avea… Iata cum se prepara: 1. Cartofii curățați de coajă se trec prin răzătoarea cu ochiuri mari și se lasă la scurs. Se adaugă ceapa trecută și ea prin răzătoare, apoi se pun ouăle, făina, sarea, piperul. […]

17 iulie 2017

Clatite pane umplute cu carne! Nu te vei mai putea opri din mancat!

Reteta asta poate fi un aperitiv sau chiar un fel principal. Este incredibil de gustoasa. Ceapa se curata, se spala, se taie pestisori si se inabusa in 50 ml ulei si apa. Carnea se taie bucati si se toaca impreuna cu ceapa inabusita. Patrunjelul se spala si se taie marunt. Din faina, lapte, oua si […]

27 iunie 2017

Salata sibiana ca la mama acasa – reteta traditionala! E delicioasa!

Aceasta reteta delicioasa se face rapid din ingrediente simple pe care le ai in casa. Ingrediente: 500 g cartofi, 300 g bureti, 2 mere, sare, 1 castravete, 100 g crenvursti, 1 ardei iute, 1 legatura marar, 2 linguri smantana, 1 lingura otet, 3 oua, 8 felii salam de Sibiu, 1 lingura maioneza, o salata verde, […]

26 mai 2017

Cea mai simpla reteta de omleta spaniola! Nu ai mancat nimic mai bun!

Cu ceapa sau fara ceapa? Incearca aceasta delicioasa reteta de omleta spaniola. Sigur nu ai mai mancat asa ceva. Ingrediente 700g cartofi 1 ceapa 100ml ulei de masline 8 oua 1 praf generos de sare 1 praf generos de piper Modul de preparare il gasesti pe KFETELE.RO

24 mai 2017

Plăcintă cu spanac ca la Muntele Athos

Iata o rețetă aflată de Simona Lazăr de la Părintele Epiphanios, bucătarul șef al Muntelui Athos.   Ingrediente 1,500 kg spa­nac, 10 ouă, 500 g brînză (rasă), 4 linguri de unt, puţin ulei de măsline, 10 foi de plăcintă, puţin mărar, 10 fire de chivas, piper măcinat, sare.   Citeste modul de preparare pe AntenaSatelor.ro.

20 aprilie 2017
Garnitura-legume-straturi8

Garnitura de legume in straturi sau “placinta” taraneasca englezeasca in varianta vegetariana

Dupa cum v-am mai spus, pentru masa de Revelion eu prefer carnea de curcan, ca o binevenita variatie la “porcariile” de Craciun. Iar de data aceasta, am mers pe o combinatie de Pulpe de curcan dulci-picante la cuptor (cu sweet chilli si cimbru) cu o garnitura de legume in straturi. Reteta de friptura de curcan […]

31 decembrie 2016
Rulada-curcan-bacon-pin10

Rulada de curcan cu bacon, muguri de pin si sos de vin

Fac ce fac si ajung tot la curcan. O rulada din piept de curcan, de data aceasta, invelita in bacon si cu un “miez” seducator de afumatura, muguri de pin si ceapa, parfumat cu salvie si coaja de lamaie. Apoi, totul vine imbracat intr-un sos matasos din vin alb, supa si smantana. Delicios si relativ […]

29 decembrie 2016

Mancare de gutui

Ingrediente

(8 portii)

500 g de gutui
100 g zahar
50 g faina
50 ml vin alb
250 ml apa
sare, ulei dupa gust

06 noiembrie 2016

Bobeală (rețeta lui Radu Anton Roman)

Vreme de câțiva ani – vreo 6 -, întâlnirile mele cu Radu Anton Roman au fost absolut întâmplătoare. Cel puțină așa credeam mai demult. Iar că nu a fost așa, aveam să îmi dau seama mult mai târziu. Ne unea pasiunea pentru adevăratele retete romanesti. Omul de teatru Radu Anton Roman – puțină lume îl […]

29 august 2016

Rețete românești: Chifteluțe cu tarhon în sos roșu

Din Ardealul gusturilor împerecheate, cu… căsătorii mixte între bucate, vine și această rețetă ce-a primit drept zestre… o legătură de tarhon. Poate vi se pare că-i joacă, dar rețeta cu pricina e treabă serioasă și-o să vă pună ceva probleme, dacă nu luați aminte la modul ei de preparare. Chifteluțele cu tarhon, îmbăiate în sos […]

02 februarie 2016