Aperitive & Garnituri

Paine sarbeasca

Pentru ca mi se pare usor de pregatit, deosebita ca aspect si pentru ca toti copiii o adora, va ofer si voua acesta reteta ! Urmariti reteta noastra video chiar aici!       Ingrediente – 400 de grame de faina alba cernuta in prealabil – 1 cub de drojdie proaspata (25 gr) – 1 […]

detalii

Mamaliguta cu branza proaspata de vaci

Ingrediente:

1 cana malai,1 praf de sare , 1 lingura ulei, apa fierbinte

400 g branza de vaci proaspata,1 pahar cu smantana

detalii

Foccacia de cartofi cu cascaval si carnaciori uscati

Iata o reteta apetisanta: Foccacia de cartofi cu cascaval si carnaciori uscati.     INGREDIENTE Aluat: -400 gr faina alba -150 gr cartofi -180 ml apa calduta -30 gr untura 25 gr drojdie -1 lingura ulei de masline -sare   TOPPING: -250 gr carnaciori proaspeti, de preferinta cat mai uscati si cu grasime cat mai […]

detalii
Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Ingrediente
-1/2 kg ciuperci
-1ceapa
-1 capatana usturoi
-1 legatura patrunjel
-100g cascaval
-sare ,piper
-ulei

detalii
Garnitura-legume-straturi8

Garnitura de legume in straturi sau “placinta” taraneasca englezeasca in varianta vegetariana

Dupa cum v-am mai spus, pentru masa de Revelion eu prefer carnea de curcan, ca o binevenita variatie la “porcariile” de Craciun. Iar de data aceasta, am mers pe o combinatie de Pulpe de curcan dulci-picante la cuptor (cu sweet chilli si cimbru) cu o garnitura de legume in straturi. Reteta de friptura de curcan […]

detalii
Rulada-curcan-bacon-pin10

Rulada de curcan cu bacon, muguri de pin si sos de vin

Fac ce fac si ajung tot la curcan. O rulada din piept de curcan, de data aceasta, invelita in bacon si cu un “miez” seducator de afumatura, muguri de pin si ceapa, parfumat cu salvie si coaja de lamaie. Apoi, totul vine imbracat intr-un sos matasos din vin alb, supa si smantana. Delicios si relativ […]

detalii

Mancare de gutui

Iata o mancarica apetisanta de sezon: Mancare de gutui. Reteta trimisa de DanaCristea.     Ingrediente 2 gutui 1 lingura de faina 5-6 linguri de zahar (daca gutuile sunt mai acrisoare, atunci puteti pune mai mult zahar ) 80 ml ulei  

detalii

Mancare de gutui

Ingrediente

(8 portii)

500 g de gutui
100 g zahar
50 g faina
50 ml vin alb
250 ml apa
sare, ulei dupa gust

detalii
Bobeală, Radu Anton Roman

Bobeală (rețeta lui Radu Anton Roman)

Vreme de câțiva ani – vreo 6 -, întâlnirile mele cu Radu Anton Roman au fost absolut întâmplătoare. Cel puțină așa credeam mai demult. Iar că nu a fost așa, aveam să îmi dau seama mult mai târziu. Ne unea pasiunea pentru adevăratele retete romanesti. Omul de teatru Radu Anton Roman – puțină lume îl […]

detalii
chiftelute tarhon - antenasatelor

Rețete românești: Chifteluțe cu tarhon în sos roșu

Din Ardealul gusturilor împerecheate, cu… căsătorii mixte între bucate, vine și această rețetă ce-a primit drept zestre… o legătură de tarhon. Poate vi se pare că-i joacă, dar rețeta cu pricina e treabă serioasă și-o să vă pună ceva probleme, dacă nu luați aminte la modul ei de preparare. Chifteluțele cu tarhon, îmbăiate în sos […]

detalii
Pungute-branza-pere-nuci6

Pungute cu branza Roquefort, pere caramelizate si nuci

La Multi Ani! Sa aveti parte de un An Nou cu sanatate si noroc, cu multe bucurii si impliniri! Si incepem anul cu cateva retete restante, retete mai speciale, potrivite pentru o masa festiva, fie ea de Craciun, Revelion sau aniversare. Prima dintre ele este destinata unor musafiri mai pretentiosi, amatori de preparate frantuzesti: pungute […]

detalii

Retete de Sarbatori: Rulada cu spanac

Va recomandam o reteta de sarbatori deosebita: Rulada cu spanac.   Ingrediente Aluat 300 g spanac 3 oua 1 praf de copt 4 linguri de faina 1 praf de sare Umplutura 300 g crema de branza 2 linguri unt 100 g sunca de pui

detalii
Bruschette-avocado-rosii3

GURMANDINO.RO: Bruschette cu avocado, rosii si busuioc

Daca ne uitam in lista de ingrediente la avocado, rosii si ceapa rosie, vedem ca avem de-a face cu o “surata” a delicioasei salate-sos Guacamole, doar ca am dus combinatia spre zona mediteraneana, punandu-i cateva frunze proaspete de busuioc si servind-o pe felii prajite de bagheta. Evident, daca aveti la indemana, folositi cu incredere si […]

detalii

Poienita cu ciuperci

Iata un aperitiv delicios: Poienita cu ciuperci.   Ingrediente 1 borcan ciuperci intregi (cautati sa fie ciupercile cu palariile cat mai mari) 3 cartofi 2-3 morcovi 2 oua fierte 100 g cascaval 1 piept de pui mic 1 legatura patrunjel verde cret( hasmatuchi) 150 g maioneza salata verde

detalii
Salata-ton-porumb

Gurmandino.ro: Salata rapida de ton cu porumb

Astazi va propun o reteta atat de simpla incat nici nu-mi prea vine sa o numesc reteta. Nu de alta, dar nu are decat o singura etapa, aceea a amestecarii  tuturor ingredientelor :P. Dar, asa cum am mai spus si cu alte ocazii, nu cred ca trebuie sa apara pe blog doar retetele complicate, cu […]

detalii