Oua umplute soricei

01 iulie 2020,
Oua umplute soricei

Iata o alta reteta trimisa de ploaiedemai101: Oua umplute soricei.

 

Ingrediente Oua umplute soricei


5 buc. oua
1 lingura mustar
100 ml ulei
1 varf sare
1 varf piper
1 buc. morcov
2-3 lingura pateu
10 gr piper boabe
1 buc. legatura marar

 

 
Mod de preparare Oua umplute soricei


Ouale se spala foarte bine, se fierb in apa cu sare (pentru ca astfel se decojesc mai usor) si se curata intr- un vas cu apa rece. Se taie pe lung si se scoate galbenusul. Intr-un vas separat se pregateste maioneza din 2 galbenusuri crude de ou, o lingura de mustar si 100 ml de ulei. Se pregateste un pat de maioneza pentru ouale soricei. Intr-un alt vas se pregateste umplutura pentru oua. Se pun 2-3 linguri de pateu,1-2 galbenusuri fierte de ou, o lingura de maioneza, putina sare, piper (se poate adauga si putina smanatana). Cu aceasta umplutura se umplu ouale si se asaza pe patul de maioneza. Dupa ce ouale sunt asezate pe platou se incepe decorarea lor. Pentru decorare avem nevoie de un morcov fiert, boabe intregi de piper si o legatura de marar. Din morcovul fiert se confectioneaza urechile si nasul soricelului, din boabele de piper se fac ochisorii si din marar mustatile. Pofta buna!

 

Incearca si aceasta reteta video

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita
minimax