Iata o reteta delicioasa pentru micul dejun: oua cu rosii si mozarella.
Ingrediente Oua cu rosii si mozarella
pentru 4 portii:
-300 de grame rosii,
– 125 grame mozzarella,
-1 ceapa,
-2 catei de usturoi,
-1 legatura de busuioc,
-8 oua,
-2 linguri cu lapte,
-sare, piper,
-4 linguri cu ulei de masline.
Mod de preparare Oua cu rosii si mozarella
Se spala rosiile, se taie in patru, se scot semintele si cotorul, iar pulpa se taie in cuburi mici. Se adauga mozzarella, dupa ce in prealabil a fost taiata in cuburi mici.
Se curata ceapa si usturoiul, apoi se toaca marunt. Se spala busuiocul si se usuca. Se indeparteaza tulpinile groase si se toaca. Mai apoi se sparg ouale si se amaetseca cu laptele. Se adauga sare si piper.
Se pregatesc doua omlete, iar astfel se vor folosi jumatate din ingrediente pentru fiecare omleta. Se prajesc cuburile de ceapa si usturoi in ulei, apoi se presara busuioc si se mai prajeste un pic.
Se amesteca ouale cu rosiile, iar jumatate din cantitate se va turna in tigaie. Se intinde uniform si se lasa pe foc timp de 5 minute. Se adauga mozzarella si se mai gateste pentru cateva minute.
Se scoate omleta si se prajeste si pe cealalta parte, apoi se mai gateste pentru 3 minute.
Incearca si aceasta reteta video