Simplu, rapid si delicios: Mamaliguta cu branza.
INGREDIENTE Mamaliguta cu branza
Pentru mamaliguta:
6 cani cu apa
2 cani cu malai
sare
Pentru crema de branza :
2 linguri unt
200 gr smantana
500 gr branza de capra
2 legaturi marar
MOD DE PREPARARE Mamaliguta cu branza
Se pune apa rece intr-o oala. Cand a dat in clocot, se adauga sarea si malaiul in ploaie, amestecand continuu cu un tel.
Se fierbe la foc mediu pentru inceput, iar cand incepe sa se intareasca se da focul mic.
Se amesteca, iar cand incepe sa se desprinda de pe peretii oalei se ia de pe foc.
Cat se fierbe mamaliguta, frecam smantana , cu branzica si cu mararul tocat marunt .
Apoi in vase unse cu unt, punem un strat de mamaliguta , punem crema de branza , si iar mamaliguta .
Rasturnam apoi pe farfurie , si ornam cu branzica si o frunza de patrunjel .
O reteta rapida si foarte gustoasa !!!
POFTA BUNA !!!!
Incearca si aceasta reteta video