Iata o reteta delicioasa pe care o puteti servi ca atare sau ca si garnitura: Legume la cuptor.
Ingrediente Legume la cuptor
1 gulie mare
1 zucchini potrivit
1 gogosar rosu
1 ardei verde
1 rosie
4 morcovi mici
2 buc patrunjel radacina
2 cepe mici rosii
3 cepe mici galbene
sare de mare
piper
1-2 linguri ulei de masline
Mod de preparare Legume la cuptor
Curatam si spalam pe rand toate legumele. Taiem gulia si zucchini felii si le punem pe fundul unei tavi taflonate.
Morcovul si patrunjelul le taiem in 3-4 bucati. Ceapa o taiem in doua, iar rosia ardeiul si gogosarul le taiem felii.
Le punem toate peste gulie si zucchini, apoi saram si piperam, stropim deasupra cu ulei de masline si dam la cuptorul preincalzit la 180-190 de grade timp de 45 de minute.
Scoatem din cuptor si servim cald asa simple sau ca si garnitura.
Reteta poate fi preparata si cu alte legume, dupa gustul fiecaruia, respectand aceiasi pasi.
Incearca si aceasta reteta video
Photo by Ruth Reyer on Unsplash