Iata o alta reteta trimisa de Anisoara67: Inimioare cu chimen.
Ingrediente Inimioare cu chimen
cca. 500 g faina, un pachet margarina, 200 ml smantana, 200 g branza oaie, un ou, chimen, sare grunjoasa
Mod de preparare Inimioare cu chimen
1. Se framanta un aluat elastic din margarina topita (nu fierbinte) cu smantana si branza rasa prin razatoarea mica. Se infasoara in celofan si se lasa o ora la frigider.
2. Se imparte aluatul in doua apoi se intinde in foi cu grosimea de 3-4 mm, se ung cu oul batut, se presara chimen si sare grunjoasa apoi se decupeaza cu o forma inimiare care se asaza una langa alta in tava tapetata cu hartie pentru copt. Se dau la copt in cuptorul incalzit, la foc potrivit, cca.25-30 minute, pana ce se rumenesc usor. Se scot din tava si se lasa pe un gratar sa se raceasca. Se servesc dupa ce s-au racit.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video