Va propun o reteta usor de facut de dovlecei la cuptor, umpluti cu o crema de branza un pic usturoiata si improspatata cu marar. E drept ca pentru pregatirea dovleceilor avem nevoie si de aragaz, si de cuptor, dar nu trebuie sa-i pazim prea mult, asa ca putem fugi repede din bucatarie :). Iar daca mai punem ca preparatul poate fi servit ca un aperitiv rece, cu un mot de smantana cremoasa, zic eu ca avem toate motivele sa profitam la maximum de acest… fruct.Nu, nu am gresit! Dovlecelul nu este o leguma, asa cum ne-am obisnuit sa credem, ci un fruct. E drept insa ca il gasim preponderent in preparate sarate, de unde si confuzia. Sa va mai spun ca are un numar foarte redus de calorii (12 kcal la suta de grame)? Sau ca este bogat in potasiu, magneziu, calciu si vitamina A? Eu cred ca v-am convins deja sa incercati dovleceii la cuptor :D. In varianta initiala, asa cum am mancat la mama sau bunica mea, umplutura cuprindea doar branza, smantana, ou si verdeata. Eu am pus insa si un pic de usturoi si, zau, ca sunt buni!
Ingrediente
(pentru 6 portii)
– dovlecei 3 buc. mari (1,2 kg)
– branza de vaci 150 g
– branza telemea 200 g
– smantana (30% grasime) 3 linguri (150 g)
– oua 2 buc.
– marar 1 legatura mica
– usturoi 2 catei
– sare, piper