Oanapl10 s-a inscris la concursul nostru cu aceasta reteta minunata de: Globulete aperitiv.
Vrei sa castigi un Slow cooker Crock-Pot? Trimite si tu retetele tale. Detalii aici!
Ingrediente Globulete aperitiv
100g pastrama
2 oua
1 ardei rosu
200g branza dulce de vaci
100g masline
50g cascaval / parmezan
1 legatura patrunjel verde (se pastreaza 14 codite)
2-3 linguri smantana
mix de seminte (in, susan, floarea soarelui)
sare
piper
coaja de lamaie
Mod de preparare Globulete aperitiv
Pregatesti doua compozitii. Pentru compozitia din mijlocul globuletelor fierbi 2 oua tari, apoi le pasezi si le amesteci cu pastrama taiata cubulete mici. Omogenizezi compozitia si o pui la frigider.
Pentru a doua compozitie, toci fin maslinele (pastrezi 6-7 pentru ornat) si patrunjelul, dai pe razatoare cascavalul si le amesteci bine cu branza de vaci si sare. Adaugi 2-3 linguri de smantana pentru a lega compozitia si introduci crema in frigider.
Dai ardeiul rosu pe razatoare sau il tai cubulete foarte mici. (eu l-am taiat cubulete cam marisoare si nu prea s-a lipit de compozitia de oua).
Din prima compozitie faci bilute de marimea unei nuci, pe care le tavalesti prin ardeiul rosu. Adaugi un invelis din compozitia de branza si apoi tavalesti bilele prin mixul de seminte, in care adaugi si coaja rasa de lamaie.
Le asezi pe un platou si le ornezi cu jumatate de maslina si o codita de patrunjel, pentru a arata ca un globulet.