Doina Sidonia a trimis o alta reteta minunata: Friptura de porc umpluta cu ficatei cu garnitura de varza dulce si cartofi.
Ingrediente Friptura de porc umpluta cu ficatei cu garnitura de varza dulce si cartofi
Avem NEVOIE de :
1,5 kg carne porc
sare
piper
chilli
– pentru umplutura:
200 g ficatei de pui
200 g carne tocata
1 legatura ceapa verde
ardei gras colorat
150 g ciupercute fierte
1-2 oua
1 cm ghimbir
amestec condimente cu boia afumata Texas BBQ Rub
sare de mare iodata Kamis
salvie
patrunjel verde
2 linguri ulei
200 ml vin alb
– pentru garnitura: cantitati in functie de cata oriti sa faceti
varza proaspata
cartofi
usturoi
ceapa
smantana
marar verde
patrunjel verde
sare de mare iodata Kamis
piper
Mod de preparare Friptura de porc umpluta cu ficatei cu garnitura de varza dulce si cartofi
Carnea de porc o filetam cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit, astfel incat sa obtinem o bucata mare de carne, nu prea groasa, pe care sa o putem umple si rula.
Facem carnea pe ambele parti cu amestecul de condimente si chilli.
Ceapa o tocam marunt, la fel si putin ardei colorat, pe care le vom trage la tigaie.
Adaugam apoi carnea tocata si ficateii curatati si maruntiti, amestecam si ii lasam la calit pina isi schimba culoarea, peste tot.
Adaugam apoi salvia si putin patrunjel verde tocat,usturoiul presat, vinul , ghimbirul ras si asezonam.
Lasam sa fiarba pina scade vinul, cam 10 minute, la foc mic.
Lasam sa se raceasca toata compozitia pina putem amesteca ouale cu mana. Framantam sa se omogenizeze bine.
Pe carnea filetata asezam compozitia din carne tocata si ficatei, ciupercutele si fasii in areii grasi colorati.
Rulam cu grija carnea , o legam apoi cu ata alimentara, sa nu se desfaca rulada.
O dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru 2 ore aproximativ, pina se rumeneste bine.
Dupa 30 de minute, reducem focul la 160 de grade.
Intre timp pregatim garnitura.
Tocam marunt ceapa si putin ardei gras , rosu si le calim in doua linguri de ulei.
Varza o taiem fideluta si cartofii curatati ii taiem cuburi.
Adaugam varza si cartofii peste ceapa, punem o cana cu apa, acoperim si lasam sa fiarba la foc mic.
Cand apa a scazut si legumele sunt fierte, adaugam doua linguri de smantana si verdeata tocata marunt.
Asezonam.
Dupa ce friptura este gata o lasam sa se odihneasca 10 minute, taiem ata alimentara si feliem rulada.
Servim friptura alaturi de garnitura facuta si cepsoare murate.
Pofta mare !
Incearca si aceasta reteta video