Mona_contra a trimis aceasta delicioasa reteta de post: Fasole batuta
Ingrediente Fasole batuta
500g fasole boabe
2 ceape mari
3 catei de usturoi, mari
100g telina
2 morcovi medii
1 pastranac mediu
sare
Mod de preparare Fasole batuta
Fasolea o alegem, o spalam si o punem in apa, la inmuiat, cu o seara inainte de a pregati reteta.
A doua zi scoatem fasolea din apa in care a stat la inmuiat si o strecuram.
Curatam ceapa si o taiem (nu neaparat marunt).
La fel facem si cu celelalte legume (morcovul, pastranacul, telina).
Intre timp punem intr-o oala, pe foc, 4l de apa, 1 lingura sare si adaugam fasolea.
Peste fasole adaugam si legumele taiate si lasam totul la fiert pentru aproximativ 1 ora si 30 minute, pana se fierbe fasolea.
Cand fasolea este fiarta, o scoatem intr-o strecuratoare impreuna cu legumele si o lasam la scurs.
Intre timp, pana se scurge fasolea, curatam cateii de usturoi si ii dam pe razatoarea mica.
Dupa ce fasolea este indeajuns de scursa, o punem intro cratita si pisam fasolea cu blenderul vertical (nu este neaparat nevoie sa o pasati cu blenderul, eu o fac asa pentru ca imi place sa obtin o pasta mai fina).
Condimentam cu sare dupa gust, adaugam usturoiul pisat si amestecam, pana la omogenizare.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video