Iata doua retete delicioase cu iz oriental: Falafel cu salata turceasca
Pentru Falafel cu salata turceasca
200 g naut bine stors (din conserva)
2 linguri de faina
2 linguri de pesmet
2 oua
3-4 catei de usturoi
un fir de ceapa verde
o lingurita rasa de bicarbonat
o lingurita coriandru
chili dupa gust
o legatura de patrunjel
sare
piper
Pentru inceput amestecam nautul, faina si ouale intr-un bol. Apoi adaugam restul ingredientelor si omogenizam totul. Dupa ce totul s-a omogenizat, mixati jumatate din compozitie pana veti obtine o pasta. Pasta obtinuta o turnati peste compozitia ramasa si amestecati.
Dupa ce s-a inchegat totul, puneti putin ulei pe mana si formati bile din compozitia obtinuta. Puneti totul la prajit la focul mic si acoperiti cu un capac. Dupa ce s-au rumenit, intoarceti bilele pe cealalta parte ! Cand vedeti ca sunt prajite uniform, scoateti falafelele.
Pentru Salata turceasca
2 roșii
1 ceapa medie sau doua fire de ceapa verde.
1 legatura de patrunjel
1 ardei kapia
Telemea de oaie
1 lamaie
2 linguri ulei de masline
Sare dupa gust
Busuioc dupa gust
Puneti la fiert o oala cu apa ( 2L ). Cand incepe sa fiarba dati focul mic si puneti rosiile timp de 1 min in apa fiarta. Scoateti rosile si le decojiti.
Taiati rosiile cubulete, iar mai apoi tocati marunt si restul ingradientelor. Puneti totul intr-un bol si adaugati zeama de lamaie, uleiul de masline, si busuiocul. Lasati salata timp de 10-15 min pentru a se amesteca gusturile. Abia dupa aceea adaugati si sarea (daca puneti sarea mai repede, legumele se vor inmuia).
Pofta bună !
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de Jeff Velis de la Pixabay