Iata o reteta traditionala si gustoasa: drob de pui, fara organe (pt ca mie asa imi place drobul!). Ca tot vine Invierea Domnului!
Ingrediente Drob de pui
– 1 kg carne tocata de pui
– 2 legaturi ceapa verde
– 2 legatura patrunjel verde
– 1 legatura marar verde
– 3 oua crude
– 4-5 catei usturoi
– 3-4 oua fierte
– 3-4 carnati traditionali cu vin si busuioc (sau merge foarte bine si Cabanos-ul)
– pesmet
– sare, piper si condimente pt drob dupa gust.
Mod de preparare Drob de pui
Se amesteca, intr-un vas, carnea tocata de pui cu ceapa si verdeata tocate marunt, apoi cu cele 3 oua crude, usturoiul pisat (strivit), condimentele, piperul si sarea dupa gust. Se tapeteaza o tava cu ulei si pesmet se pune 1/2 din compozitie, apoi se pun ouale fierte intregi si carnatii intregi, apoi se pune restul de compozitie si se da la cuptor la foc moderat 30-40 min apoi se scoate, se unge cu ou batut si se mai da la cuptor pana se rumeneste.
Pofta buna! 🙂
Mentiuni:
Se lasa sa se raceasca apoi se scoate din tava se taie felii si se serveste alaturi de rosii, branzeturi, masline etc.