Anisoara 67 ne incanta cu aceasta reteta minunata de: Cus-cus cu legume si Surimi.
Ingrediente Cus-cus cu legume si Surimi
4-5 batoane de surimi,
o cescuta de cus-cus cu ou,
un castronel de legume taiate marunt si fierte (dupa preferinta: morcov, mazare, fasole verde, ardei, ciuperci, broccoli etc.), ulei de masline cu aroma de busuioc, sare, piper, jumatate de ardei gras rosu, un morcov potrivit, sucul de la jumatate de lamaie
Mod de preparare Cus-cus cu legume si Surimi
Se fierb 3 cescute de apa cu un praf de sare .Cand da in clocot se adauga cuc-cusul.Dupa 10 minute adaugam si legumele prefierte,un pic de ulei de masline cu aroma de busuioc si mai lasama cca 5 minute,sa scada zeama,adaugam si un praf de piper si dam de pe foc si acoperim cu un capac.
Separat ,intr-o tigaita prajim intr-un pic de ulei morcovul dat prin razatoarea fina impreuna cu jumatatea de ardei taiata in fasii subtiri.Lasam sa se inmoaie bine ardeiul apoi dam deoparte si acoperim cu un capac.
Separat se prajeste cateva secunde pe toate fetele batoanelo taiate de surimi care apoi se scot pe o farfurie si se stropesc cu sucul de lamaie.
Se monteaza in forme circulare un strat de cus-cus cu legume apoi morcovul calit si fasiile de ardei,iar un strat de cus-cus si deasupra bucatile de surimi.
Se lasa sa se raceasca si apoi se scot inelele.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video