Cuib de carne tocata

16 februarie 2022,
Cuib de carne tocata

Iata o alta reteta trimisa de Daniela: Cuib de carne tocata.

 

Ingrediente Cuib de carne tocata

 

500 g carne tocata de pui
1 ceapa potrivita
1 morcov
1 ou
sare
piper
5 catei usutroi
patrunjel verde
marar verde (cateva fire)
2 cartofi
2 felii de paine
2 linguri de gris
4 oua

 

Mod de preparare Cuib de carne tocata


Ceapa, morcovii, usturoiul curatam de coaja, spalam bine si ii tocam cu ajutorul robotului sau prin masina de tocat. Compozitia o rasturnam intr-un castron mai mare. Cartofii ii curatam de coaja, spalam si ii maruntim cu robotul, ii scurgem bine de zeama si adaugam peste ceapa. Feliile de paine le inmuiem in apa si le scurgem bine, adaugam peste cartofi,
Tocam patrunjelul si mararul, adaugam carnea, oul, grisul si condimente dupa gust, amestecam bine, acoperim cu o folie alimentara si dam la rece 30 min.
Ungem o tava termorezistenta cu ulei. Din compozitie facem un cilindru in care vom face o gaura in mijloc de marimea unui ou. Dam tava la cuptorul incalzit pana capata o culoare albicioasa (semn ca incepe sa se coaca). Scoatem tava din cuptor si spargem oul (in fiecare adancitura).
In reteta originala spunea ca deasupra se adauga boabe de piper rosu, eu am adaugat frunze de patrunjel, si dam din nou la cuptor pana oul este gata.

Incearca si aceasta reteta video

foto: Depositphotos.com

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita