Iata o reteta delicioasa de Covrigi cu nuca.
Ingrediente Covrigi cu nuca
pentru aluat: 250 g unt, 150 g zahar, 350 g faina, 3 galbenusuri, o esenta de rom
pentru deasupra: 2 albusuri, 100 g nuci, 2 linguri de zahar
Mod de preparare Covrigi cu nuca
Se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta de rom si treptat faina. Din aluatul rezultat se intinde o foaie. Se taie sub forme rotunde cu ajutorul unui pahar mare, iar in interior se taie inca o data cu un pahar mai mic, pentru a obtine forma unui covrig.
Separat se bat albusurile spuma.
Intr-o tava asezam o foaie de hartie de copt peste care aranjam covrigeii. Se unge fiecare covrig cu albus, cu ajutorul unei pensule. Se presara apoi putin zahar si se orneaza cu nuca. Se introduce tava la cuptor la foc potrivit timp de 25 minute.
Dupa ce sunt gata, se asaza pe o farfurie si pot fi serviti cu un pahar de iaurt. In loc de nuca, reteta se poate prepara si cu alune.
Incearca si aceasta reteta video