Iata o alta reteta trimisa de Adriana88: Covrigei picanti.
Ingrediente Covrigei picanti
2 oua
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
1 cub de drojdie
250 ml lapte
200 g margarina
faina neagra
1 lingurita boia de ardei iute
uns
chimen
1 ou
Mod de preparare Covrigei picanti
Intr-un bol mai mare adaugam ouale, le batem putin cu furculita dupa care adaugam margarina, sare, zahar, drojdia dizolvata in putin lapte, boia de ardei si restul de lapte, cca 600 g faina si incepem sa framantam un aluat elastic si nelipicios(daca mai este nevoie adaugam faina)
Intindem coca intr-o foaie subtire si decupam covrigeii.
Ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt, acoperim cu un prosop si lasam la dospit cca 15 min.
Batem ou si ungem covrigeii, presaram sare si chimen (eu am folosit si mac).
Dam tava la cuptorul incalzit pana se rumeste frumos.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de Дмитрий Дмитрий de la Pixabay