Va trimit o reteta, usor de facut de covrigei. Sunt indicati la o sueta, ca aperitiv, la o bere…
Ingrediente COVRIGEI CU SARE SI MAC
1 kg faina
1 cub de drojdie
1 lingura zahar
1 lingura sare
1/2 pachet margarina topita(sau unt)
1 cana cu apa
1 cana cu lapte
si mac, sare, susan
Mod de preparare Covrigei cu sare si mac
Intr-un vas incapator cernem faina si facem un mic „culcus„, la mijloc(crater, ii zice vecina mea, ardeleanca);acolo pregatim maiaua:dizolvam drojdia cu zahar ,o amestecam cu putina faina si lasam sa se umfle ,sa faca basici;amestecam cu restul ingredientelor(atentie la apa , o vom pune treptat, cate putin) si la urma framantam cu margarina calduta(sau unt).Cautam sa avem un aluat legat, omogen nu prea moale, sa-l putem modela!
Acoperim aluatul , il lasam sa creasca;dupa ce a crescut il impartim in bile mici si le modelam fitile(snururi).Fiecare fitil se modeleaza mai subtire spre margini,rasucim de doua ori , intoarcem capetele si avem grija sa le prindem bine , sa le presam bine.Ii ungem cu ou batut cu putina sare, presaram mac,ii mai lasam un pic sa dospeasca, sa creasca si apoi ii coacem.
Ii punem pe toti intr-un vas si-i acoperim cu un prosop sa ramana moi si fragezi, in interior dar cu o coaja crocanta!
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com