Iata o reteta de aperitiv pe placul tuturor: covrigei cu cascaval si chimen.
Ingrediente Covrigei cu cascaval si chimen
400 gr faina, 1 ou, 1 iaurt, 100 gr unt, 200 gr cascaval, 50 gr chimen, 1 praf copt, zeama de lamaie, sare
Mod de preparare Covrigei cu cascaval si chimen
Se pun intr-un castron faina, galbenului, untul topit, iaurtul, 150 gr cascaval ras, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie si sare dupa gust. Se amesteca bine si se lasa la frigider cca 1 ora. Albusul se bate usor cu o furculita. Se intinde o foaie groasa de cca 0,5 cm si se taie covrigeii cu forma speciala. Se ung cu albusul batut usor, se presara peste ei cascaval ras si apoi chimenul. Se dau la cuptor la foc mediu cca 25-30 min.
Pofta Buna!
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com