Anisoara67 a trimis o reteta minunata Cosulete cu legume si sos de parmezan.
Ingrediente Cosulete cu legume si sos parmezan
pentru 4 cosulete: 200 g parmezan ras
pentru sosul de parmezan: 1 ou + un galbenus, 4 linguri de parmezan ras, 2 linguri de smantana, 50 ml ulei de masline, piper alb, sare daca este cazul
umplutura: 400 g mix de legume congelate
Mod de preparare Cosulete cu legume si sos parmezan
1. Legumele se fierb aldente (cca 7 minute de la primul clocot) in apa cu un praf de sare apoi se trec sub jet de apa rece si se lasa sa se scurga foarte bine.
2. Intr-o tigaie incinsa se presara cate 50 g de parmezan ras, se lasa sa se topeasca apoi se intoarce cu grija cu o paleta si pe cealalta parte dupa care se ia cu paleta si se pune fierbinte pe fundul unui castronel, cescuta sau pahar. La fel se procedeaza si cu celelate 3 cosulete.
3. Se prepara sosul de parmezan mixand la viteza maxima albusul cu un praf de sare pana se intareste. Galbenusurile se amesteca cu smantana, uleiul de masline, parmezanul ras si un praf de piper apoi punem vasul la bain marin amestecand continuu. Cand sosul se leaga adaugam albusul batut spuma tare si mai lasam 3 minute amestecand continuu.
Cand cosuletele s-au racit se scot de pe forme si se umplu cu legume fierte apoi se servesc, fiecare ,pe farfurie individuala cu sos cald de parmezan.
Pofta buna!!!
Incearca si aceasta reteta video