Oanapl10 a trimis aceasta reteta minunata de: Conopidă cu ardei și cașcaval.
Ingrediente Conopidă cu ardei și cașcaval
250g conopidă
70 g cașcaval
4 ouă
½ ardei gras roșu
50 ml smântână
Pesmet
Sare
Piper
1 lingură de ulei (pentru uns tava)
Mod de preparare Conopidă cu ardei și cașcaval
Desfaci conopida și o fierbi în apă cu sare, timp de 5 minute, apoi o scurgi bine de apă. Ungi cu ulei un vas și îl tapetezi cu pesmet. Bați ouăle cu smântâna și condimentezi după gust, cu sare și piper.
Speli ardeiul gras și îl tai felii.
Pui conopida amestecată cu feliile de ardei în vasul termorezistent (uns cu ulei și presărat cu pesmet) și apoi adaugi ouăle bătute cu smântâna și introduci vasul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C și îl lași timp de 25-30 de minute. Scoți vasul, adaugi cașcavalul dat pe răzătoarea mare și introduci vasul la cuptor pentru câteva minute, până se topește cașcavalul.
Incearca si aceasta reteta video