Iata o reteta deosebita de clatite: Clatite colorate umplute cu carne. Reteta trimisa de Vendy.
Ingrediente Clatite colorate umplute cu carne
– 3 oua
– 250 g faina alba
– 2 linguri de unt
– 200 ml lapte
– 100 ml apa minerala
– 2 varf de lingurita sare
– 2 linguri pasta de ardei
– 2 linguri patrunjel verde congelat
– 400 g carne de porc
– 1 ceapa
– 3 linguri smantana
– 1 lingurita vegeta
– 3 linguri ulei
– 1 lingurita piper
Mod de preparare Clatite colorate umplute cu carne
Carnea se spala, se taie in bucati potrivite ca marime si se pune la fiert impreuna cu un varf de lingurita de sare si cu ceapa taiata in bucati mari. Se adauga si o lingurita de vegeta (sau puteti inlocui vegeta cu alte legume). Cand carnea a fiert si este inca calda se da la robot, adaugand smantana treptat. Se da gust de sare si piper. Cu aceasta pasta veti umple clatitele.
Pentru aluatul de clatite se pune faina intr-un castron impreuna cu ouale, un varf de cutit de sare, 2 linguri de unt si incepeti sa incorporati laptele si apa minerala pana compozitia capata consistenta unei smantani mai subtiri. Se imparte compozitia in doua castroane. Intr-un castron se adauga 2 linguri de pasta de ardei iar in celalalt 2 linguri de patrunjel congelat taiat marunt (eu l-am dat la blender). Intr-o tigaie unsa cu putin ulei, cand este fierbinte puneti compozitie cu un polonic, invartind tigaia pana se imbraca uniform in aluat. Intoarceti clatitele pe rand pana terminati sa le coaceti pe toate, cate 2-3 minute pe fiecare parte. Umpleti clatitele cu umplutura de carne si impaturitile precum sarmalele. Inainte de servire, clatitele se pun intr-o tava unsa cu unt,se presara cascaval dat pe razatoare si se dau la cuptor pana se topeste cascavalul.
Se servesc calde cu ketchup deasupra.
Incearca si aceasta reteta video