Iata o alta reteta trimisa de Anisoara67: Ciupercute umplute pe pat de orez.
Ingrediente Ciupercute umplute pe pat de orez
pentru 4 portii
9-10 ciuperci Champignion, cu palarie mare, un morcov, o bucatica de telina, un pastarnac, un ardei rosu, un ardei galben, un ardei verde, 100 g costita extra, 150 g carne tocata de curcan (eu am avut amestec curcan + piept de cocos de casa), 50 ml ulei, marar si patrunjel verde, 8-10 cubulete cascaval (sau felii mozzarela), sare , piper
Mod de preparare Ciupercute umplute pe pat de orez
1. Se indeparteaza piciorusele ciupercilor, se spala su jet de apa apoi se sterg cu un prosopel, se ung cu un strop de ulei de masline, se sareaza si pipereaza, dupa gust, interiorul palariilor si se dau la cuptorul incins 15 minute.
2 .Intre timp zarazavatul curatat si spalat se taie tot cubulete mici si se soteaza cateva minute intr-o picatura de ulei, acoperind tigaia cu un capac etans apoi se adauga costita taiata si ea cubulete mici si la urma carnea tocata, amestecand continuu pana ce se evapora tot lichidul din tigaie, se potriveste de sare si piper. Se da tigaia de pe foc si se adauga si verdeata tocata fin.
3. Se umple fiecare palariuta cu cate o lingura varfuita din acest amestec, se pune cate un cub de cascaval deaupra si se da iar cca.10 minute la cuptor.
Se servesc calde pe pat de orez fiert cu legume.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video