Ciupercute surpriza

21 mai 2021,
Ciupercute surpriza

Iata un aperitiv deosebit: Ciupercute surpriza de la Anisoara67.

Ingrediente Ciupercute surpriza

(4 portii) 100 g ciuperci Champignion mici, un morcov mic, o bucatica de telina, un pastarnac mic, un ardei rosu, un ardei verde, 50 g costita extra, 100 g carne tocata de curcan (eu am avut amestec curcan+piept de cocos de casa), 150 ml ulei, marar si patrunjel verde, sare, piper, 2 oua, 150 g pesmet

Mod de preparare Ciupercute surpriza

1. Se indeparteaza piciorusele ciupercilor, se spala sub jet de apa apoi se sterg cu un prosopel, se sareaza si pipereaza.
2. Intre timp zarazavatul curata si spalat se taie tot cubulete mici si se soteaza cateva minute intr-o picatura de ulei, acoperind tigaia cu un capac etans apoi se adauga costita taiata si ea cubulete mici si la urma carnea tocata, amestecand continuu pana ce se evapora tot lichidul din tigaie, se potriveste de sare si piper. Se da tigaia de pe foc si se adauga si verdeata tocata fin, se lasa sa se raceasca apoi se adauga si un ou bbatut. Se amesteca bine pana obtinem un amestec omogen.
3. Se umple fiecare palariuta cu cate o lingura varfuita din acest amestec, se suprapun cate 2 palarii umplute si se fixeaza cu o scobitoare de bambus (sa prinda pe mijloc ambele palarii), se trec prin ou batut, se trec prin pesmet apoi se prajesc in ulei incins si se scot pe servetele absorbante pentru a scapa de surplusul de ulei. Se indeparteaza scobitorile si se servesc calde alaturi de o salata de sezon sau se servesc reci, ca aperitiv, la o masa festiva.
Pofta buna!

Incearca si aceasta reteta video

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita