Ciuperci umplute cu spanac

17 august 2015,
Ciuperci umplute cu spanac

Iata o reteta delicioasa pe care o puteti adapta pentru zilele in care tineti post Ciuperci umplute cu spanac. Reteta propusa de Anisoara67.

Ingrediente Ciuperci umplute cu spanac
6-8 ciuperci cu palarie mare, 500 g spanac verde, 2-3 catei de usturoi, un ardei rosu, 5 rosioare chery, cateva frunzulite busuioc, sare, ulei de masline, 50 ml vin alb sec (un paharel)

 

Mod de preparare Ciuperci umplute cu spanac
1.Se curata spanacul, oprind numai frunzele care se spala in mai multe apre reci apoi se dau in cateva clocote in apa fiarta.se scurg de apa fiarta si se trec sub jet de apa rece. Se pun in sita la scurs.
Se taie ardeiul cubulete fine, usturoiul se feliaza.
Se incinge un strop de ulei de masline apoi se caleste ardeiul, se adauga usturoiul feliat si spanacul scurs bine. Se sareaza dupa gust.

2.Palariutele ciupercilor se spala si se scurg bine apoi se umple fiecare palarie cu cate o lingura de umplutura de spanac, se decoreaza cu o jumatate de rosioara chery si o frunzulita de busuioc.
Se asaza una langa alta intr-o tavita in care am pus ulei de masline, vinul si un paharel de apa rece. Se da la cuptorul preincalzit cca.20-30 min.
Pofta buna!

Cuvinte cheie: , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita
codul