Iata o noua reteta trimisa de Daniela: Chiftelute de pui in aluat.
Ingrediente Chiftelute de pui in aluat
ALUAT
400 g faina
1/2 plic de drojdie uscata
3 linguri de ulei de masline
sare
250 ml bere
Chiftele
500 g carne de pui tocata
2 oua
1 ceapa
3 catei de usturoi
sare
piper
patrunjel uscat
2 linguri de gris
Uns
1 ou
Mod de preparare Chiftelute de pui in aluat
Chiftelele le pregatim prima data. Amestecam carnea cu ceapa tocata si scursa, usturoiul pisat si restul de ingrediente, amestecam si cu mainele umede formam chiftelutele.
Aluatul: amestecam faina cu drojdia si sarea, adaugam si restul de ingrediente si framantam cca 5 min pana obtinem un aluat nelipicios.
Impartim coca in parti egale cate chiftelute avem. Fiecare bucata o intindem putin cu sucitorul, punem in mijloc cate 1 chifteluta, strangem marginile bine si aplatizam usor. Asezam in tava unsa cu unt cu partea in care am strans aluatul in jos.
Acoperim si lasam cca 15 minute la loc cald, dupa care le ungem cu oul batut si dam la cuptor cca 40 minute.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de Patty Jansen de la Pixabay