Iata o reteta deosebit de apetisanta: chiftelute cu paste si sos alb.
Ingrediente Chiftelute cu paste si sos alb
450 grame carne tocata de porc
300 grame parmezan ras
80 grame pesmet
120 grame iaurt simplu
1 ou
250 grame paste fettuccine
90 grame unt
500 grame smantana
Sare
Piper
1 lingurita cimbru uscat
1 lingurita oregano uscat
Arpagic tocat marunt
Mod de preparare Chiftelute cu paste si sos alb
Intr-un castron amestecati carnea tocata de porc cu 50 grame parmezan, pesmetul, iaurtul, oul batut, cimbrul, oragano, sarea, piperul pana obtineti o compozitie omogena. Formati chiftelutele si asezati-le intr-o tava in care in prealabil ati pus o hartie de copt. Lasati-le in cuptorul incins la 160 grade timp de 20-25 minute.
Intre timp fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, clatiti-le , strecurati-le.
Intr-o tigaie mare topiti untul, adaugati smanatana, restul de parmezan ras; lasati-le la foc mic 2-3 minute pana se topeste branza, apoi adaugati chiftelutele si acoperiti-le cu sosul obtinut. Puneti pastele intr-un vas si turnati sosul alb si chiftelutele peste acestea. Deasupra presarati arpagicul tocat marunt. Chiftelute cu paste si sos alb se servesc calde.
Incercati si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com