Iata o reteta delicioasa si foarte usor de preparat: Chiftelute cu dovlecei.
(8 portii)
Ingrediente Chiftelute cu dovlecei
– 4 dovlecei;
– 3 linguri de faina;
– 3 oua;
– 100 grame telemea oaie;
– o lingurita marar tocat;
– o lingurita patrunjel tocat;
– 2 linguri de ulei;
– sare si piper, dupa gust.
Mod de preparare Chiftelute cu dovlecei
Se curata dovleceii de coaja si se dau pe razatoarea mare. Apoi se presara peste ei putina sare si se lasa cam 10 minute pentru a se stoarce de zeama. Se amesteca cu ouale batute, faina, verdeata tocata si branza rasa. Se adauga apoi sare si piper dupa gust. Din compozitia astfel obtinuta se fac bilute potrivite care se prajesc in foarte putin ulei (incins in prealabil). Se pot servi calde sau reci, dupa preferinta.
Incearca si aceasta reteta video
foto: Pixabay.com