Oanapl10 a trimis aceasta reteta minunata de: Chiftelute cu cartofi la cuptor.
Ingrediente Chiftelute cu cartofi la cuptor
500g cartofi mici
-pentru chiftele:
500 g carne tocată de curcan
o ceapă
5 căței de usturoi
un ou
o lingură pesmet
boia
sare
piper
câteva fire de mărar și pătrunjel tocat
-pentru sos:
2 linguri cu smântână (fermentată)
o lingură cu pastă de tomate
o linguriță cu muștar
boia
sare
piper
un pahar de apă
2 linguri de ulei pentru uns tava
Mod de preparare Chiftelute cu cartofi la cuptor
Chiftele:peste carnea tocată adaugi ceapa spălată și curățată dată pe răzătoarea cu orificii mici. Adaugi și restul ingredientelor, omogenizezi și lași deoparte până pregătești cartofii.
Cureți cartofii și îi speli.
Ungi o tavă cu cele 2 linguri de ulei și formezi chifteluțele cu mâinile umezite în apă. Le așezi în tavă împreună cu cartofii. Acoperi tava cu folie de aluminiu și o dai la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 35 de minute, la foc potrivit.
Sos: amesteci toate ingredientele și condimentezi cu boia, sare și piper.
Scoți tava din cuptor, îndepărtezi folia de aluminiu și torni sosul. Pensulezi chifteluțele și cartofii cu sos și dai din nou tava la cuptor pentru 20 de minute.
Chiftele:peste carnea tocata adaugi ceapa spalata si curatata data pe razatoarea cu orificii mici. Adaugi si restul ingredientelor, omogenizezi si lasi deoparte pana pregatesti cartofii.
Cureti cartofii si ii speli.
Ungi o tava cu cele 2 linguri de ulei si formezi chiftelutele cu mainile umezite in apa. Le asezi in tava impreuna cu cartofii. Acoperi tava cu folie de aluminiu si o dai la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 35 de minute, la foc potrivit.
Sos: amesteci toate ingredientele si condimentezi cu boia, sare si piper.
Scoti tava din cuptor, indepartezi folia de aluminiu si torni sosul.Pensulezi chiftelutele si cartofii cu sos si dai din nou tava la cuptor pentru 20 de minute.
Incearca si aceasta reteta video