Iata o noua reteta trimisa de Daniela: Chifle umplute.
Ingrediente Chifle umplute
500 g faina
1 cub de drojdie
1 lingura de zahar
1 lingura sare
150 g unt
150 g iaurt
2 linguri ulei
200 g crema de branza cu usturoi
2 ardei rosii
miez de lapte
1 galbenus
Mod de preparare Chifle umplute
Faina o cernem intr-un vas, facem o gaura in mijloc, si adaugam drojdia, zaharul si un pic de apa, amestecam si lasam 10 min la loc cald, pe margine adaugam sare.
Incepem sa framantam adaugand iaurtul si untul topit pe jumatate, daca este nevoie adaugam apa calduta, framantam o coca elastica si nelipicioasa,lasam sa creasca intr-un loc cald.
Ardeii ii taiem felii pe care le vom taia in 2. Dupa ce a crescut coca o mai framantam putin dupa care luam o bucata si intindem o foaie in forma de dreptunghi.
Ungem foaia cu crema de branza adaugam, bucatile de ardei si miez de lapte, rulam strans dupa care taiem sulul in 5 bucati.
Le asezam cu grija in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem usor deasupra cu galbenusul amestecat cu putin lapte.
Acoperim si mai lasam la crescut 15 min.
Dam tava la cuptor pana ce chiflele se rumenesc frumos.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de Агзам Гайсин de la Pixabay