Iata o reteta deosebita: Chec aperitiv cu dovlecei si branzeturi. Reteta trimisa de Sidy.
Ingrediente Chec aperitiv cu dovlecei si branzeturi
2-3 dovlecei
150 g cas de oaie
150 g telemea de vaca
3 oua
250 g faina
200 ml lapte
1 plic drojdie uscata (praf de copt)
3 linguri ulei de masline
1 morcov fiert (mai lungut)
3 fire ceapa verde
unt
marar verde
sare
piper
Mod de preparare Chec aperitiv cu dovlecei si branzeturi
Curatam dovleceii si apoi ii radem pe razatoarea cu gauri mari. Trebuie sa avem cam 500 g de dovlecei rasi.
Branzeturile le radem prin aceeasi razatoare.
Separam albusurile de galbenusuri, adaugam un praf de sare si mixam albusurile pina se fac spuma.
Galbenusurile le batem bine cu uleiul de masline si adaugam treptat faina si laptele, adaugand intre timp drojdia sau praful de copt, ce aveti prin casa.
Amestecam cu o spatula sa se omogenizeze bine.
Ceapa verde o tocam marunt, cu frunzele verzi cu tot. Tocam si mararul verde, apoi le adaugam la compozitie. Potrivim gustul de sare si piper.
Luam o forma de chec pe care o tapetam cu hartie de copt unsa cu unt si turnam jumatate din compozitie.
Asezam morcovul fiert dat prin faina, in mijlocul checului, orizontal si peste el turnam compozitia ramasa.
Dam tava cu checul in cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C, pana se rumeneste frumos deasupra, aproximativ 50 de minute.
Dupe ce e copt, il lasam sa se odihneasca in tava cam 10 minute, apoi il scoatem si il putem felia.
Se poate servi atat cald, cat si rece.
Daca e rece, se poate servi alaturi de un sos de marar cu smantana.
Incearca si aceasta reteta video