Yrynuka are pregatita o minunata reteta de Chec aperitiv.
Ingrediente Chec aperitiv
-3 – 4 carnaciori oltenesti ( sau orice alt fel)
-2 ardei grasi rosii
-150-200 g masline fara samburi
-200 g cascaval
-150-200 g sunca presata
-500 g faina
-6 oua
-5-6 linguri ulei
-400-500 ml lapte
-1 praf de copt
-sare
-piper
Mod de preparare Chec aperitiv
Amestecam intr-un vas faina cu praful de copt. Adaugam pe rand ouale, uleiul, laptele si condimentam dupa gust cu sare si piper. Amestecam bine si apoi adaugam maslinele feliate, carnaciorii taiati , ardeiul gras taiat si el cubulete, cascavalul ras si amestecam usor pentru a nu se sfarama maslinele.
Turnam aceasta compozitie intr-o tava de chec unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt. Eu folosesc numai hartie de copt. Eu am facut 2 tavi din aceste cantitati dar depinde si de marimea tavilor dvs de chec.
Dam cascavalul pe razatoare si se presara deasupra compozitiei.
Dam la cuptor si coacem circa 40-45 min. ( in functie de cuptor) dupa care scoatem, lasam sa se raceasca si apoi taiem . Este un chec excelent si pentru diferite ocazii.
Incearca si aceasta reteta video