Cartofi la cuptor cu branza si smantana

03 decembrie 2020,
Cartofi la cuptor cu branza si smantana - SFATULPARINTILOR.RO - PIXABAY_COM - potato-4797670_1920

Reteta acestei zile am aflat-o la Sita Buzaului, in judetul Covasna, si se numeste: Cartofi la cuptor, cu branza si smantana.

Ingrediente Cartofi la cuptor cu branza si smantana

4 cartofi mari,

4 linguri de branza de vaca,

doua linguri de telemea rasa,

6 linguri de smantana,

25 g unt,

o legatura de patrunjel verde,

sare

Mod de preparare Cartofi la cuptor cu branza si smantana

Se curata cartofii, se spala, e zvanta si se taie in doua, pe lungime. Se scobesc usor, iar pe partea concava se mai taie o felie subtire, pentru ca jumatatile de cartof sa stea drept in tava.

Se toaca foarte marunt patrunjelul si se amesteca bine cu cele doua tipuri de branza si cu smantana. Astfel umpluti, cartofii se asaza intr-un vas termorezistent, se toarna apa (cat sa nu ajunga pana la buza de sus a cartofilor), apoi se pune vasul in cuptor, la foc potrivit.

Cand cartofii au fiertt bine, se scurge surplusul de apa (daca e cazul), se pune peste cartofi cate putin unt si se mai lasa un minut, apoi se servesc.

Reteta culeasa din Sita Buzaului, judetul Covasna, si publicata in volumul „Retete alese pentru Post si Craciun”, de Simona Lazar, Editura Jurnalul, 2010.

Incearca si aceasta reteta video

Alte retete delicioase gasiti pe AntenaSatelor.ro.

Imagine de RitaE de la Pixabay

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita