Iata o noua reteta trimisa de Daniela: Cartofi gratinati frantuzesti.
Ingrediente Cartofi gratinati frantuzesti
1 kg cartofi
6 oua
300 g telemea de vaca
unt
sare
1 ceapa
UNS
100 g telemea
1 ou
Mod de preparare Cartofi gratinati frantuzesti
Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare.
Cand au fiert ii scurgem de apa, oprim 4-5 cartofi si restul ii pisam ca pentru piure, lasam sa se raceasca.
Fierbem 3 oua in apa cu sare.
Intr-un vas batem 3 oua cu sare, adaugam branza data prin razatoare, ceapa tocata si cartofi pisati (eu i-am dat prin razatoare).
Intr-o tava unsa cu unt adaugam rondele de cartofi (din cei pe care i-am oprit) adaugam 1/2 din compozitia de amestecul de ou si cartofi, adaugam cele 3 oua (curatate de coaja) taiate in 2, deasupra amestecul ramas.
Am batut oul cu furculita adaugam branza rasa si amestecam.
Turnam amestecul deasupra la piureul si dam la cuptorul incalzit pana se rumeste frumos.
Incearca si aceasta reteta video
Image by Gert Olesen from Pixabay