Iata un aperitiv delicios, aspectuos si simplu de preparat: Butoiase din castraveti cu branzeturi.
Ingrediente Butoiase din castraveti cu branzeturi
-3 castraveti
-200 gr branza proaspata de vaci
-100 gr urda sarata
-100 gr telemea sarata
-1 ardei gras rosu
-1 legatura ceapa verde
-marar verde pentru decor
-sare, piper
Mod de preparare Butoiase din castraveti cu branzeturi
Se spala castravetii si se sterg cu un prosop absorbant. Se curata cu un cutit castravetii in forma de zebra (adica o fasie da una nu). Se taie segmente de circa 7-8 cm lungime. Cu ajutorul unei lingurite se face o gaura in castravete, astfel incat sa ramana fundul intact. Se amesteca branzeturile pana obtinem o pasta omogena. Tocam si ceapa verde si o adaugam in pasta de branza. Condimentam cu sare daca mai este cazul si piper. Umplem cu acest amestec butoiasele de castraveti. Pentru a obtine un efect decorativ se pot umple castravetii cu un pos de ornat torturi. Se orneaza fiecare butoias cu ardei gras rosu taiat subire si frunze de marar.
Incearca si aceasta reteta video