Ultimele

Burek cu branza si spanac

Retetele tale » Burek cu branza si spanac
burek cu spanac - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - turkish-food-1379215_1920

Va prezentam astazi o reteta originara din Turcia, dar care se regaseste sub diverse forme in bucataria mai multor tari, Grecia, Italia, Albania, Tunisia, Algeria, Serbia, Macedonia, Croatia, Slovenia si chiar Republica Moldova: Burek cu branza si spanac.

Pofta buna!

Ingrediente  Burek cu branza si spanac (6 portii)

1 pachet foi de placinta

150g unt

1 iaurt 250g

2 oua

ulei de masline -50 ml

3 cartofi mari

250g branza de oaie/vaca

1 ceapa

500g de spanac

3 catei de usturoi

Mirodenii – sare, piper, menta

Mod de preparare Burek cu branza si spanac

Cartofii se fierb si se fac piure. Ceapa si usturoiul se calesc, se adauga peste cartofi si se amesteca cu branza, spanacul fiert si tocat si mirodeniile. Intr-o tava tapetata cu unt se pun 8 foi de placinta asfel incat marginile sa atarne peste tava. Se face o compozitie din oua, iaurt, ulei de masline cu care se ung foile si se pune un sfert din compozitie. Se adauga alte 2 foi (care se ung) si inca un sfert din compozitie si iar foile pana se termina compozitia, dupa care marginile se pun peste ultimele foi si se acopera cu compozitia din ou.

Se lasa la foc potrivit timp de 45 minute, la al doilea palier al aragazului.

Incearca si aceasta reteta video

Imagine de Alanyadk de la Pixabay

Data articol: aprilie 24, 2023