Va prezentam astazi o reteta originara din Turcia, dar care se regaseste sub diverse forme in bucataria mai multor tari, Grecia, Italia, Albania, Tunisia, Algeria, Serbia, Macedonia, Croatia, Slovenia si chiar Republica Moldova: Burek cu branza si spanac.
Pofta buna!
Ingrediente Burek cu branza si spanac (6 portii)
1 pachet foi de placinta
150g unt
1 iaurt 250g
2 oua
ulei de masline -50 ml
3 cartofi mari
250g branza de oaie/vaca
1 ceapa
500g de spanac
3 catei de usturoi
Mirodenii – sare, piper, menta
Mod de preparare Burek cu branza si spanac
Cartofii se fierb si se fac piure. Ceapa si usturoiul se calesc, se adauga peste cartofi si se amesteca cu branza, spanacul fiert si tocat si mirodeniile. Intr-o tava tapetata cu unt se pun 8 foi de placinta asfel incat marginile sa atarne peste tava. Se face o compozitie din oua, iaurt, ulei de masline cu care se ung foile si se pune un sfert din compozitie. Se adauga alte 2 foi (care se ung) si inca un sfert din compozitie si iar foile pana se termina compozitia, dupa care marginile se pun peste ultimele foi si se acopera cu compozitia din ou.
Se lasa la foc potrivit timp de 45 minute, la al doilea palier al aragazului.
Incearca si aceasta reteta video