Iata o idee interesanta pentru o gustare apetisanta: Bulgarasi din cartofi si telemea de oaie.
Ingrediente Bulgarasi din cartofi si telemea de oaie
700 g cartofi;
300 g telemea de oaie;
2 oua;
10 linguri faina;
10 linguri pesmet;
o legatura marar;
sare;
piper;
oregano.
Mod de preparare Bulgarasi din cartofi si telemea de oaie
Cartofii se spala si se pun la fiert, cu coaja, cu o lingurita de sare.
Pana fierb cartofii, se faramiteaza telemeaua, se bat ouale intr-un castron si se condimenteaza cu sare si piper, se pregatesc doua farfurii, una cu faina, cealalta cu pesmet. Se spala mararul, se toaca marunt, apoi se adauga peste telemea. Se pune si sare, piper si oregano (dupa gust) si se amesteca bine.
Cartofii fierti se curata de coaja si se strivesc cu furculita, apoi se formeaza bulgarasii, amestecand bucatele de cartofi cu compozitia de telemea si condimente in palma, presand bine cu mana cealalta, pana cand se formeaza o sfera. Cand toti bulgarasii sunt formati, se dau prin faina, apoi prin ou si la final prin pesmet si se pun la prajit in ulei incins in prealabil. Cand capata o culoare frumoasa, aurie, se scot la scurs pe prosoape de hartie, apoi se asaza pe platou si se ornamenteaza cu legume proapete, taiate fasii.
Va doresc “Pofta buna”!
Incearca si aceasta reteta video