A trecut si echinoctiul de primavara (cu eclipsa lui de soare cu tot), zilele se tot lungesc si, o data cu vremea calda, înverzesc gradinile. Sunt pline pietele de trufandale, iar spanacul e intaiul intre aceste ingrediente pline de viata si de virtuti sanatoase. Iata o delicioasa reteta de budinca de spanac, de la Simona Lazar.
Ingrediente Budinca de spanac
un kilogram de spanac,
cativa catei de usturoi,
50 g margarina,
o lingura de faina,
doua linguri de bulion,
pesmet
sare,
piper,
facultativ: zeama de lamaie
Mod de preparare Budinca de spanac
Se curata spanacul, se spala bine si se fierbe cu putina sare, în zeama pe care o lasa el. Se scurge (se va pastra zeama) si se toaca usor cu o lingura de lemn (nu se foloseste metal). Separat se calesc cativa catei de usturoi în 25 g margarina, se adauga faina si bulionul si se stinge repede cu zeama ramasa de la spanac. Se adauga spanacul tocat si se amesteca usor cu lingura de lemn, pana incepe sa clocoteasca. Se condimenteaza cu sre si piper, cine vrea poate adauga si zeama de lamaie. Se tapeteaza un vas termorezistent cu margarina si pesmet, se toarna compozitia deasupra si se da la cuptor pentru o jumatate de ora. Este excelenta daca se aduce la masa calda.
Incearca si aceasta reteta video
Retete delicioase gasesti pe AntenaSatelor.ro.
Photo by Hanna Balan on Unsplash