Budinca de cartofi

26 noiembrie 2019,
budinca de cartofi - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - cheese-1258733_1920

Va recomandam o reteta inedita: Budinca de cartofi.

 

 

Ingrediente Budinca de cartofi

( 3 – 4 portii)

– 5 cartofi ;
– 50 grame unt topit;
– 3 oua;
– 100 ml smantana;
– 1 lingura de pesmet;
– 150 grame telemea de oaie.

 

 

Mod de preparare Budinca de cartofi

Se pun la fiert cartofii in coaja, in apa cu sare. Dupa fierbere, se scurg, se curata si se taie in felii groase. Branza se da pe razatoare si se amesteca cu smantana si galbenusurile intr-un castron. Albusurile se bat spuma si se adauga si ele peste amestecul de branza cu smantana. Se unge apoi o forma cu unt si se tapeteaza cu pesmet. In aceasta se aseaza primul strat de felii de cartofi, peste care se pune apoi o parte din amestecul obtinut. Se repeta operatiunea pentru urmatorul strat. Deasupra se toarna untul topit si se introduce la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Se poate servi calda, cu un dressing de smantana.

 

Imagine de Monika Mesterhazy de la Pixabay

Cuvinte cheie: , , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita