Iata un preparat deosebit: Budinca de cartofi cu ciuperci. Reteta trimisa de Daniela.
Ingrediente Budinca de cartofi cu ciuperci
6 cartofi mari
3 oua
100 g smantana
1 legatura marar
100 g sunca
sare
piper
100 g branza
300 g ciuperci
1 legatura de ceapa verde
Mod de preparare Budinca de cartofi cu ciuperci
Cartofii ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare, cat sa intre furculita in ei. Ii scurgem de apa, ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca. Ii curatam de coaja si ii taiem felii. Ciupercile le curatam si le fierbem in apa cu sare si le adaugam peste cartofi, amestecam.
Intr-un vas batem ouale cu un sare, adaugam, smantana, branza, sunca tocata, mararul tocat, ceapa curatata si tocata marunt. Intr-un vas termorezistent il ungem cu ulei si adaugam amestecul de cartofi cu ciuperci. Deasupra adaugam amestecul de ou si dam la cuptorul incalzit pana se rumeste frumos (cca 30 min).
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de -Rita-👩🍳 und 📷 mit ❤ de la Pixabay