Va prezentam o reteta deosebiata: Budinca cu piept de curcan.
Ingrediente Budinca cu piept de curcan
200 g paste
1/2 piept de curcan
150 g branza Almette
1 ceapa
3 catei usturoi
1 rosie
sare si piper
oregano
2 oua
2 linguri smantana
50 g cascaval
Mod de preparare Budinca cu piept de curcan
Pastele se fierb in apa cu sare conform indicatiilor de pe ambalaj.
Ceapa si usturoiul tocate marunt se calesc in 2 linguri de ulei de masline. Rosia o oparim cateva secunde in apa clocotita, o taiem cubulete sau o blenduim si punem peste ceapa si usturoiul calite. Adaugam si pieptul de curcan taiat cubulete, omogenizam si lasam la fiert.
Condimentam dupa gust cu sare, piper. Cand sosul din tigaie a scazut si carnea este patrunsa se da tigaia deoparte si se lasa la racit.
Pastele fierte le trecem sub un jet de apa rece si le punem intr-un castron, unde le amestecam cu crema de branza si sosul cu carne. Ouale batute bine cu un praf de sare se amesteca cu smantana si se toarna peste paste. Mai punem putina sare daca este necesar. Omogenizam.
Compozitia o turnam intr-un vas termorezistent si o dam la cuptor. Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video
Photo by alleksana from Pexels