Iata o reteta de aperitiv usor de preparat: Briose cu cascaval carnati afumati si gogosari murati.
INGREDIENTE Briose cu cascaval carnati afumati si gogosari murati
-1 cana iaurt sau sana (200 ml)
-100 ml ulei
-2 oua
-150 gr cascaval ras
-1 plic praf de copt
-1 1/2 cana cu faina
-3 bucati carnati subtiri afumati
-3 jumatati de gogosar murat
-seminte de in,susan,etc
-un praf de sare
MOD DE PREPARARE Briose cu cascaval carnati afumati si gogosari murati
Intr-un castron amestecam iaurtul, ouale, uleiul, sarea si cascavalul ras. Separat amestecam faina cu praful de copt si cernem deasupra compozitiei lichide. Omogenizam bine. Separat taiem carnatii pe lungime, apoi in feliute subtiri. Gogosarii se toaca cubulete mici. Adaugam carnatii si gogosarii in compozitia de faina si omogenizam usor.
In tava de briose punem hartie speciala (in cazul in care nu avem ungem tava cu ulei sau daca avem forme de silicon vom pune compozitia fara a mai unge cu ulei) si punem 3/4 din compozitie, deoarece va mai creste la copt. Presaram deasupra seminte la alegere si dam la cuptor la foc potrivit (eu le-am copt la foc mic) si lasam pana se rumenesc frumos deasupra. Le putem servi simple sau cu ketchup.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de congerdesign de la Pixabay