Iata o noua reteta trimisa de Roxanicol: Batoane cu usturoi.
Ingrediente Batoane cu usturoi
500 g faina integrala
cateva picaturi ulei parafina
1 lingurita drojdie uscata
un praf de sare
200 ml apa calduta
Pasta de usturoi:
1 capatana usturoi
1 lingura ulei
cimbru
sare
Mod de preparare Batoane cu usturoi
Curatam usturoiul, il zdrobim, il frecam cu sare, ulei si cimbru.
Punem faina intr-un bol, adaugam sarea, drojdia, uleiul si apa calduta. Framantam un aluat potrivit de moale pe care il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. Cand este dospit il framantam putin, apoi il impartim in mai multi bulgari (cam de marimea unui pumn). Intindem fiecare bulgare, il ungem cu pasta de usturoi, il rulam si il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Mai lasam putin la dospit, apoi coacem la 180 grade, in cuptorul preincalzit.
Incearca si aceasta reteta video